خدمات

سفت کاری ساختمان

سفت کاری ساختمان

سفت کاری ساختمان-dekamondinc.com

سفت کاری ساختمان مهم ترین بخش از ساخت و ساز است که روند اجرای آن به شدت بر میزان مقاومت سازه و دوام آن تاثیر مستقیم دارد. در این مرحله اقدامات اصلی ساخت یک بنا از قبیل خاکبرداری، فندانسیون و پی ریزی، ستون زنی، دیوارچینی و اجرای سقف انجام میشود که هر یک دارای جزئیات متعددی هستند. در تمام مراحل کار مهندسین ناظر باید روند فعالیت را بررسی کنند تا استانداردها رعایت شود. دکاموند در ادامه نکاتی درباره سفت کاری ساختمان متری چند و چقدر هزینه دارد، تفاوت سفت کاری و نازک کاری چیست و شامل چه مراحلی می باشد اراده خواهد داد.

فهرست مطالب

سفت کاری ساختمان چیست؟

ساختمان سازی مجموعه ای از کارهای زیادی است که در حالت کلی و بر اساس نوع متریال به کار رفته و ابزار آلات و نحوه انجام می توان آنها را به سفت کاری و نازک کاری تقسیم بندی کرد. سفت کاری همان طور که از نامش مشخص است، به کارهایی گفته میشود که بر روی اسکلت بندی و مقاوم سازی بنا تمرکز دارد. در انجام این کارها افراد با بتن و آهن و میلگرد در ارتباط هستند و به شدت بر مقاومت بنا در برابر زلزله و شرایط محیطی تاثیر می گذارد. به عبارت دیگر می توان گفت، اولین کارهایی که در ساخت یک بنا انجام میشود و به پی و دیوار و ستون مرتبط است سفت کاری ساختمان گفته می شود.

تفاوت سفت کاری و نازک کاری ساختمان چیست؟

بر اساس تعریفی که ارائه شد می توان تفاوت سفت کاری و نازک کاری را متوجه شد. سفت کاری به مجموعه فعالیت های مربوط به خاک برداری و گودبرداری، پی ریزی و آرماتوربندی، اجرای ستون، دیوارچینی و سقف زنی گفته میشود. نازک کاری بیشتر به اقداماتی گفته میشود که در داخل ساختمان انجام شده و بر روی جلوه ظاهری تاثیر می گذارد. کارهای مربوط به نازک کاری شامل گچ کاری، کاشی کاری، نصب دیوارپوش، کفپوش و موارد مشابه گفته میشود.

سفت کاری ساختمان شامل چه مراحلی است؟

اقداماتی که برای سفت کاری ساختمان انجام میشود به صورت گام به گام هستند. بعد از ترسیم نقشه ساختمان و انتخاب زمین مناسب، سفت کاری آغاز میشود که شامل مراحل زیر است:

  • گودبرداری و خاک برداری

با توجه به نقشه ساختمان، تعداد طبقات مثبت و منفی، شرایط خاک و غیره خاک برداری به صورت دستی یا مکانیکی انجام میشود. اگر نیاز به گوبرداری در عمق زیاد نباشد، خاک برداری به صورت دستی نیز انجام میشود. در ساختمان سازی های پیشرفته این مرحله به صورت مکانیکی و توسط ماشین آلات صورت میگیرد. در مرحله گودبرداری به منظور افزایش مقاومت دیوارهای جانبی اقدامات گوناگونی انجام شده و اصطلاحا مهاربندی صورت میگیرد.

سفت کاری ساختمان-dekamondinc.com

  • اجرای بتن مِگر

پس از اتمام گودبرداری در برخی از پروژه های ساختمانی از بتن مِگر استفاده میشود. در این نوع بتن مقدار کم سیمان استفاده میشود و برای مقاوم سازی زمین قبل از آرماتوربندی و بتن ریزی کاربرد دارد. از این بتن حدود 10 سانتی متر روی زمین قرار گرفته و کاملا صاف میشود و هرگونه ناهمواری آن با ماله برطرف می گردد.

  • آرماتوربندی و بتن ریزی

آرماتوربندی یکی از مهم ترین کارها در سفت کاری ساختمان است که به شدت مقاومت و استحکام سازه را تحت تاثیر قرار می دهد. تیمی از افراد متخصص و حرفه ای در این زمینه با رعایت استانداردها آرماتوربندی را انجام می دهند. بعد از اتمام آرماتوربندی، بتن ریزی با ماشین آلات مخصوص انجام میشود. در این مرحله بتن به صورت هموار روی سطح قرار میگیرد. تا خشک شدن کامل بتن فعالیت متوقف شده و بعد از آن ستون ها اجرا می شوند.

سفت کاری ساختمان-dekamondinc.com

    • اجرای ستون و اسکلت ساختمان

    مرحله مهم بعدی در سفت کاری ساختمان، اجرای ستون و اسکلت است. اگر ساختمان دارای اسکلت آهنی است، محل دقیق قرارگیری هر یک از تیرهای آهن مشخص شده و با جوشکاری اتصال آنها محکم می گردد. در ساختمان های دارای اسکلت بتنی، شاقول بندی انجام میشود. قالب های مقاوم در محل قرارگیری ستون ها نصب میشوند. شاقول بندی اگر به صورت صحیح و استاندارد انجام شود، ستون ها کاملا عمود خواهند بود و به همین دلیل این مرحله نیاز به دقت بالایی دارد.

    بعد از شاقول بندی و قالب بندی ستون ها، بتن ریزی درون آنها انجام میشود. به مدت چند روز با توجه به شرایط آب و هوایی سفت کاری ساختمان متوقف میشود تا بتن خشک گردد.

  • اجرای سقف ساختمان

گام بسیار مهم بعدی در سفت کاری ساختمان، اجرای سقف است. سقف بنا با متریال های مختلف از قبیل بلوکه های ساختمانی و یونولیت و غیره اجرا شده و در صورت نیاز بتن ریزی انجام میشود. بعد از خشک شدن بتن، اجرای ستون و سقف برای طبقات بالایی به ترتیب انجام میشود.

  • دیوار چینی

در آخرین مرحله، آجر چینی برای اجرای دیوارها انجام میشود. بعد از اتمام آجر چینی سفت کاری نیز به اتمام رسیده و کارهای مربوط به نازک کاری انجام میشوند. دیوار چینی در واقع همان اجرای دیوارهای بیرونی ساختمان است که 10 سانتی متر ضخامت دارند. دیوارهای داخلی را تیغه چینی می گویند و با اجرای آنها اتاق و سایر بخش های داخل ساختمان تعیین می گردند.


dekamondinc.com

نکات اجرایی سفت کاری ساختمان

به دلیل تاثیر مستقیم سفت کاری بر مقاومت ساختمان، اجرای آن نیاز به رعایت استانداردها و اصول و نکات متعددی دارد. برخی از نکات مهم در سفت کاری ساختمان عبارتند از:

  • قبل از گودبرداری مقاومت دیوارهای جانبی باید بررسی شود. مهاربندی گود با سازه های نگهبان خرپایی، شمع کوبی، انکراژ و نیلینگ باید انجام شود. در گودبرداری های عمیق مهاربندی گود باید جدی گرفته شود.
  • قبل از استفاده از بتن مِگر باید نوع خاک بررسی شود. خاک های سست و دستی مقاومت مطلوبی ندارند.
  • در ساختمان های چند طبقه دارای آسانسور ابعاد چاله آسانسور باید به طور دقیق مشخص و در زمان آرماتوربندی تعیین گردد.
  • اگر ساختمان دارای اسکلت فلزی است، بلیس پلیت ها باید در محل مناسب اجرا شوند. تعیین محل مناسب برای بلیس پلیت ها توسط نقشه بردار انجام میشود و اهمیت بسیار زیادی دارد.
  • بر اساس قدرت ویبراتور بتن ریزی به صورت مرحله ای در چند لایه انجام میشود.
  • به منظور عدم قطع فرآیند بتن ریزی، تعداد نیروهای حاضر در محل باید بر اساس متراژ ساختمان انتخاب شوند.
  • به منظور جلوگیری از ترک خوردن بتن، از روان کننده مناسب باید استفاده شود.
  • هواگیری زیر بیس پلیت ها باید توسط گروت انجام شود
  • در اجرای راه پله ابعاد و شیب باید توسط مهندسین ناظر کنترل شوند.
  • قبل از بتن ریزی سقف، داخل قالب ها را کاملا تمیز کنید.

سفت کاری ساختمان-dekamondinc.com

هزینه سفت کاری ساختمان چگونه محاسبه میشود؟

محاسبه هزینه سفت کاری ساختمان کار بسیار پیچیده ای می باشد، چون فاکتورهای متعددی در آن نقش دارند. به طوریکه هزینه هر مرحله از اقدامات ذکر شده در بالا باید به صورت جدا محاسبه شوند. در حالت کلی قیمت سفت کاری ساختمان بر اساس موارد زیر محاسبه میشود:

  • هزینه خاک برداری و گودبرداری:

تیم و شرکت های خاک برداری روش های مختلفی را برای تعیین هزینه ارائه می دهند. بر اساس تعداد روزهای کاری، مقدار کامیون خاکی که باید تخلیه شود و ماشین آلات مورد نیاز هزینه ها محاسبه میشوند.

    • هزینه ریگلاژ دیوارها:

    بخش دیگری از هزینه های سفت کاری ساختمان به دستمزد اختصاص یافته به نیروهای کار برای تسطیح دیوارها تعلق دارد. با توجه به شرایط دیوارها و تعداد نیروهای کار که استخدام می کنید این هزینه محاسبه میشود. این بخش از هزینه ها به صورت روز مزد محاسبه میشود و زمان زیادی را به خودش اختصاص نمیدهد.

سفت کاری ساختمان-dekamondinc.com

  • هزینه بتن مِگر:

بر اساس متراژ ساختمان و فضایی که نیاز به بتن مِگر دارد، هزینه این کار تعیین می گردد.

  • هزینه پی ریزی، آرماتوربندی و اجرای سازه بتنی:

این مرحله اهمیت بسیار بالایی دارد و با توجه به متراژ ساختمان مقدار میلگرد مورد نیاز، مقدار بتن و تعداد نیروی کار، هزینه ماشین آلات و غیره نرخ محاسبه می شود.

  • هزینه دیوارچینی:

با توجه به تعداد دیوارها و ارتفاع آنها تعداد آجر و مصالح مورد نیاز محاسبه شده و بر همین اساس قیمت تعیین می گردد.

اجرای سفت کاری ساختمان تهران

سفت کاری ساختمان مجموعه اقدامات کاملا تخصصی است و عدم رعایت استانداردها منجر به عدم دریافت مجوزها، کاهش ایمنی سازه و افزایش هزینه ها گردد. با توجه به اینکه ایران در معرض زلزله قرار دارد، برای اجرای سفت کاری ضوابط متعددی از سوی سازمان های مربوطه تدوین شده است. دکاموند مجموعه ای از مهندسین باتجربه می باشد که کاملا با استانداردهای سفت کاری آشنایی دارند. این مجموعه کلیه خدمات سفت کاری را با قیمت مناسب و منصفانه و رعایت کامل اصول ایمنی و استانداردها در کوتاه ترین زمان در تمام مناطق تهران ارائه می دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان دکاموند از طریق راه های ارتباطی پایین صفحه تماس بگیرید.

سوالات متداول سفت کاری ساختمان

مراحل سفت کاری ساختمان چیست؟

  • گودبرداری و خاکبرداری
  • اجرای بتن مِگر
  • آرماتوربندی و بتن ریزی
  • اجرای ستون و اسکلت ساختمان
  • اجرای سقف ساختمان
  • دیوار چینی

سفت کاری ساختمان چیست؟

سفت کاری همان طور که از نامش مشخص است، به کارهایی گفته میشود که بر روی اسکلت بندی و مقاوم سازی بنا تمرکز دارد. در انجام این کارها افراد با بتن و آهن و میلگرد در ارتباط هستند و به شدت بر مقاومت بنا در برابر زلزله و شرایط محیطی تاثیر می گذارد.

دیدگاهتان را بنویسید