خدمات

نازک کاری

نازک کاری ساختمان چیست؟dekamondinc.com

نازک کاری ساختمان چیست؟ به کلیه اقداماتی گفته میشود که بعد از سفت کاری برای زیبایی بیشتر و کاربردی شدن ساختمان در داخل و خارج آن انجام می شود. گچ کاری دیوار، نصب دیوارپوش و کفپوش، عایق کاری اولیه و ثانویه، نصب سقف کاذب و گچبری، نصب درب و پنجره و موارد مشابه همگی در مرحله نازُک کاری ساختمان انجام میشوند.
در این مرحله برخلاف سفت کاری دیگر از آهن و بتن استفاده نشده و جای آن را گچ، سیمان، کاشی، موزاییک، ایزوگام می گیرد. دکاموند؛ مجری نازُک کاری ساختمان در ادامه هر آنچه که باید درباره مراحل کار، نحوه انجام ، هزینه، مصالح مورد نیاز و غیره بدانید را ارائه خواهد داد. 

فهرست مطالب
نازک کاری-dekamondinc.com

نازک کاری چیست؟

تمام کارهایی که از ابتدا تا پایان ساخت یک بنا انجام میشود را می توان به دو گروه سفت کاری و نازک کاری تقسیم بندی کرد. سفت کاری مراحل آماده سازی پی، ساخت و  اجرای اسکلت و اجرای طبقات، نصب و طراحی تاسیسات مکانیکی است. برای کاربردی شدن ساختمان، بهبود نمای داخلی و خارجی و زیباسازی ، لازم است نازُک کاری انجام شود. نه تنها نوع کارهایی که در سفت کاری انجام میشود با نازُک کاری تفاوت دارد، بلکه متریال و مصالح نیز در آنها نیز متفاوت هستند.

در نازک کاری از گچ، خاک، کاشی، کفپوش، دیوارپوش، کاغذ دیواری، درب ضد حریق، پنجره، قرنیز، سنگ نما استفاده میشود. در این مرحله به زیبایی ، عایق سازی و کاربردی شدن ساختمان توجه ویژه ای شده و نتیجه نهایی آن برای افراد در داخل و خارج از ساختمان قابل مشاهده است. در سفت کاری تمرکز اصلی بر روی استقامت و استحکام ساختمان است.

مراحل نازک کاری ساختمان به ترتیب اولویت

برای درک بهتر نازک کاری ساختمان لازم است مراحل انجام کار بررسی شوند. در حالت کلی و به ترتیب اولویت مراحل نازُک کاری تاسیسات ساختمان شامل موارد زیر است:

  • نازک کاری دیوار

نازُک کاری دیوار نسبت به سایر گام ها جزئیات بیشتری دارد و در چند مرحله انجام میشود که عبارتند از:

شمشه کشی

یکی از مهم ترین اقدامات در نازک کاری ساختمان، شمشه کشی است که برای تراز کردن سطح دیوار کاربرد دارد. در این مرحله از ابزاری به نام شمشه استفاده میشود که کاملا صاف است و تراز بودن را نشان می دهد. از یکی از گوشه های دیوار گچ با ماله روی سطح قرار میگیرد. سپس بخش بعدی مجدد با گچ صاف شده و شمشه روی آن قرار میگیرد تا سطح کاملا تراز شود. این کار برای تمام سطح دیوارهای داخلی انجام میشود و نیاز به دقت بالایی دارد.

اندودکاری دیوار با گچ و خاک

در دومین گام ترکیب گچ و خاک به نسبت مساوی استفاده شده و ملات یکدست تهیه می شود. ملات با ماله روی تمام بخش های دیوار اجرا می شود. با توجه به اینکه در این مرحله از خاک نیز استفاده شده است، گچ بلافاصله خشک نمیشود و فرد فرصت کافی برای صاف کردن سطح را دارد.

گچ کاری دیوار (سفیدکاری)

سومین مرحله از نازک کاری ساختمان، گچ کاری است که نیاز به دقت و سرعت عمل بالایی دارد. ملات گچ آماده شده و با ماله به صورت کاملا صاف روی دیوار اجرا می شود.

کُشته کشی دیوار

بعد از اتمام گچ کاری، نیاز به گچ مرده است تا در صورت نیاز به صاف کردن سطح از آن استفاده شود. گچ مرده از ترکیب کچ دانه ریز با آب تهیه میشود و برای آماده سازی آن حدود 20 دقیقه باید این ترکیب با هم مخلوط شوند. برخلاف ملات گچ به کار رفته در مرحله گچ کاری، گچ مرده دیرتر خودش را میگیرد و سخت میشود.

نازک کاری-dekamondinc.com

رنگ آمیزی و نقاشی دیوار

بعد از خشک شدن کامل دیوار، رنگ امیزی و در صورت نیاز نصب کاغذ دیواری و دیوارپوش ها انجام میشود. در صورت وجود نم و رطوبت روی دیوار این مرحله با مشکل مواجه میشود و به همین دلیل باید چند روز کار متوقف شود تا رطوبت گچ دیوار کاملا خشک شود.

نصب قرنیز دیوار

متناسب با اقداماتی که در مرحله قبل انجام میشود، در این گام نوع خاصی از قرنیز در پایین دیوار نصب باید انتخاب شود. از رایج ترین انواع قرنیز می توان به سنگ، گچ، چوب و ام دی اف اشاره کرد. قرنیز برای زیبایی و نظم بیشتر دیوار و جلوگیری از آسیب وارد شدن به آن در مرحله کف سازی و شستشوی کف اجرا میشود.

  • عایق کاری اولیه کف

گام بعدی در نازک کاری، عایق کاری کف است که با ایزوگام و ریختن قیر و گونی انجام میشود. این مرحله در تمام طبقات؛ مخصوصا همگف اهمیت بسیار زیادی دارد. بعد از عایق کاری کف اتاق ها، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و پذیرایی تا حد امکان تردد نباید در ساختمان انجام شود.

  • اجرای سنگ، موزاییک، سرامیک کف

بعد از عایق کاری اولیه، کف ساختمان اجرا میشود. در این مرحله متناسب با طراحی داخلی از سنگ، موزاییک، سرامیک، کاشی، کفپوش های چوبی و سیمان و غیره استفاده میشود. اجرای هر یک از انواع متریال های کف نیاز به تخصص دارد و تیم های مختلفی نصب را انجام می دهند.

  • نازک کاری سقف

پس از اتمام اجرای پوشش کف ساختمان، سقف باید تکمیل شود. سقف اهمیت بسیار زیادی در طراحی داخلی دارد و در سبک های مختلف پوشش های متفاوتی برای آنها انتخاب می شود. در گذشته اغلب از گچ بری برای سقف استفاده میشد و در چند سال اخیر سقف های کاذب جای آن را گرفته اند. سقف رابیتس، کناف، گریلیوم، چوب، پی وی سی و غیره در این مرحله اجرای میشوند.

اگر سقف کاذب اجرا نمی شود، نازک کاری با گچ کردن و در نهایت رنگ آمیزی انجام میشود. قبل از رنگ آمیزی و بعد از گچ کاری سقف، گچ بری ها در صورت لزوم نصب و در نهایت رنگ آمیزی آن انجام می شود.

  • عایق کاری ثانویه سقف از پشت بام

به منظور جلوگیری از نفوذ نم و رطوبت به ساختمان، در این مرحله عایق کاری ثانویه از پشت بام انجام می شود. این مرحله اهمیت بسیار زیادی دارد و در انتخاب متریال عایق کاری و نحوه اجرای آن باید دقت زیادی داشته باشید.

اجرای نمای ساختمان

اجرای نما نیز یکی از مراحل نازک کاری است که به صورت همزمان با کارهای داخل ساختمان و قبل از نصب درب و پنجره upvc انجام می شود. بر اساس سبک معماری ساختمان متریال و رنگ نما انتخاب و توسط تیم های حرفه ای باید اجرا شود. نما نه تنها تاثیر زیادی بر جلوه ظاهری ساختمان دارد، بلکه ارزش ملک را نیز تا حد مطلوبی افزایش می دهد.

نازک کاری سرویس بهداشتی

مراحل نازُک کاری سرویس بهداشتی و حمام با اتاق ها کمی تفاوت دارد و عایق کاری در آن بیشتر انجام میشود. مراحل نازک کاری حمام و توالت به صورت زیر است:

  • ابتدا عایق کاری دیوارها با قیر و ایزوگام و سایر متریال ها انجام میشود.
  • بعد از خشک شدن عایق روی دیوار، نصب کاشی و سرامیک انجام میشود.
  • سپس عایق کاری کف انجام میشود.
  • بعد از خشک شدن کف، بندکشی و اجرای کاشی و سرامیک انجام میشود.

متریال انواع نازک کاری ساختمان

در سفت کاری ساختمان به جنبه زیبایی توجه نمیشود، اما در نازُک کاری باید علاوه بر مقاومت و ماندگاری متریال به زیبایی نیز توجه شود. علاوه براین، متریالی در نازُک کاری باید استفاده شود که تا حد امکان در برابر نم، رطوبت و حرارت عایق باشد و منجر به اتلاف انرژی در ساختمان نشود. به همین دلیل تنوع بسیار زیادی در متریال و مصالح مورد استفاده برای نازک کاری دیوار، کف و سقف وجود دارد که عبارتند از:

متریال نازُک کاری دیوار

علاوه بر گچ و خاک که برای پوشش اولیه دیوار استفاده میشود، متریال های متنوع دیگری نیز استفاده میشوند. از رایج ترین آنها می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:

  • پانل های دیواری
  • دیوارپوش چوبی
  • دیوارپوش بتنی
  • دیوارپوش ماربل شیت
  • دیوارپوش کناف
  • دیوارپوش چرمی
  • دیوارپوش قومی
  • دیوارپوش پی وی سی
  • دیوارپوش آلومینیومی
  • کاغذ دیواری
  • دیوارپوش آینه ای
  • متریال نازُک کاری سقف

در اجرای سقف نیز متناسب با شرایط محیط، نوع کاربری ساختمان و سبک معماری و دکوراسیون داخلی از متریال های متنوعی استفاده میشود از قبیل:

  • سقف کاذب چوبی
  • سقف کاذب رابیتس
  • سقف کاذب آلومینیومی
  • سقف کشسان
  • سقف کاذب پی وی سی
  • سقف کاذب گچ پاریسی
  • سقف کاذب گریلیوم
  • متریال نازک کاری کف

در کف ساختمان نیز پوشش های بسیار متنوعی اجرا میشود. در گذشته اغلب از سیمان، موزاییک و سنگ استفاده میشد اما در این مرحله می توان از موارد زیر نیز استفاده کرد:

  • کف کاذب فولادی و آلومینیومی برای ساختمان های اداری و صنعتی
  • کفپوش پارکت
  • کفپوش لمینت
  • کفپوش ترموود و ترموپلاست
  • تایل های سرامیکی
  • سنگ مرمر، تراورتن، گرانیت و غیره
  • کفپوش اپوکسی
  • کفپوش شیشه ای

جدول نازک کاری چیست؟

در اجرای پروژه های ساختمانی به دلیل کارهای زیادی که در هر مرحله باید انجام شود، تمام اقدامات باید لیست شوند.
بعد از نقشه کشی ساختمان، تیم اجرای جدول نازک کاری ساختمان را تهیه می کند. در این جدول تمام اقدامات مورد نیاز، نوع متریال، رنگ و جنس و ترتیب انجام کارها برای هر بخش از ساختمان و طبقات قرار میگیرد. بعد از تایید نهایی، کارهای نازک کاری بر همین اساس انجام شده و بعد از اتمام هر مرحله تیک زده میشود. این جدول به شدت در نظم و اجرای صحیح و زمانبندی کار تاثیرگذار است.

هزینه نازک کاری ساختمان چگونه محاسبه میشود؟

محاسبه هزینه نازک کاری ساختمان بسیار پیچیده است و فاکتورهای متعددی در آن نقش دارند. تعداد طبقات، نوع مصالح و متریال، برند تجهیزات و مصالح ساختمانی، متراژ همگی در این زمینه موثر هستند. 

اجرای نازک کاری ساختمان در تهران

نازک کاری مجموعه گسترده ای از خدمات را شامل می شود و هر مرحله نیاز به دقت، مهارت، تجربه و رعایت استانداردها دارد. هرگونه رعایت نکردن استانداردها در انتخاب متریال و نحوه اجرای کار در نهایت منجر به خسارت های زیاد در ساختمان و کاهش ارزش ملک می شود.
ما در مجموعه دکاموند تیمی از افراد باتجربه در هر مرحله از نازک کاری را گرد هم آورده و آماده ارائه خدمات متنوع و تضمین شده در این زمینه هستیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان می توانید با کارشناسان دکاموند از طریق راه های ارتباطی پایین صفحه تماس بگیرید.

سوالات متداول نازک کاری

نازُک کاری چیست؟

در نازک کاری از گچ، خاک، کاشی، کفپوش، دیوارپوش، کاغذ دیواری، درب، پنجره، قرنیز، سنگ نما استفاده میشود. در این مرحله به زیبایی ، عایق سازی و کاربردی شدن ساختمان توجه ویژه ای شده و نتیجه نهایی آن برای افراد در داخل و خارج از ساختمان قابل مشاهده است. در سفت کاری تمرکز اصلی بر روی استقامت و استحکام ساختمان است.

چرا شمشه کشی یکی از مهم ترین مراحل نازک کاری است؟

یکی از مهم ترین اقدامات در نازک کاری ساختمان، شمشه کشی است که برای تراز کردن سطح دیوار کاربرد دارد. در این مرحله از ابزاری به نام شمشه استفاده میشود که کاملا صاف است و تراز بودن را نشان می دهد. از یکی از گوشه های دیوار گچ با ماله روی سطح قرار میگیرد. سپس بخش بعدی مجدد با گچ صاف شده و شمشه روی آن قرار میگیرد تا سطح کاملا تراز شود. این کار برای تمام سطح دیوارهای داخلی انجام میشود و نیاز به دقت بالایی دارد.

یک دیدگاه در “نازک کاری

دیدگاهتان را بنویسید